Web Analytics Made Easy - Statcounter

در بسیاری از جوامع نقش مادری قابل‌توجه‌ترین نقش زن محسوب می‌شود، لذا شکست در فرزندآوری ممکن است باعث کاهش عزت نفس و احساس عدم شایستگی در زنان شود. در این راستا پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جلسات آمادگی برای نقش مادری را برای زنانی که تحت درمان با لقاح آزمایشگاهی بودند، برگزار کردند که بررسی آن‌ها نشان داد اجرای چنین برنامه‌هایی می‌تواند به پذیرش نقش مادری و افزایش عزت‌نفس مادران کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اثربخشی برنامه‌ آماده‌سازی برای نقش مادری در افزایش عزت‌نفس زنان تحت درمان با IVF 

برنامه‌ آماده‌سازی برای نقش مادری عزت‌نفس زنان تحت درمان با IVF را افزایش می‌دهد
آمادگی برای پذیرفتن نقش مادری
تمرین‌های برنامه‌ آماده‌سازی می‌تواند میزان عزت نفس را افزایش دهد

به گزارش ایسنا، عزت نفس مادر به درک او از بارداری و زایمان، آمادگی برای پذیرفتن نقش مادری و توانایی پذیرش و مراقبت از کودک اشاره دارد که می‌تواند بر وابستگی مادر و نوزاد و کسب مهارت‌های مادر تأثیر بگذارد. علاوه بر این، داشتن عزت نفس پایین قبل از زایمان می‌تواند بر سلامت روانی و جسمی مادران، سلامت نوزادان و دلبستگی مادر و نوزاد تأثیر منفی داشته باشد و به همان اندازه احتمال زایمان زودرس، آسیب مادر و جنین، کاهش عملکرد و احساس عدم شایستگی را در مادران بالا ببرد. به این ترتیب، عزت نفس بالاتر در مادران می‌تواند انجام نقش مادری و تغذیه‌ نوزاد را آسان‌تر کرده و بر رشد و نمو نوزاد، دلبستگی مادر و نوزاد، خلق‌وخو و رشد و نمو روانی نوزادان تاثیر بگذارد. بنابراین، موفقیت در سازگار شدن با تغییر نقش به شرایط عاطفی، سطح اعتماد به نفس و همچنین عزت نفس مادران بستگی دارد.

نقش مادری قابل‌توجه‌ترین رویداد تکاملی و فرآیندی چالش برانگیز و استرس‌زا برای یک زن است که نیاز به کسب دانش و مهارت و همچنین انگیزه دارد. به علاوه، تغییرات روحی و جسمی دوران بارداری و مشکلات مرتبط با مادری می‌تواند بر حس مادر شایسته بودن اثر بگذارد و عزت نفس را کاهش دهد.

مادری، باروری و زایمان؛ از مهمترین جنبه‌های زندگی زنان هستند. در مقایسه با باروری، جنبه‌ دیگری نیز به نام ناباروری وجود دارد. ناباروری به معنی شکست در فرزندآوری پس از یک سال رابطه‌ جنسی بدون استفاده از روش‌های جلوگیری است. ناباروری نیز می‌تواند پیامدهای روانی مانند اضطراب، افسردگی و احساس گناه را در زوجین ایجاد کند. زنان از نظر روانی سخت‌تر می‌توانند با این مشکل سازگاری پیدا کنند. چرا که نقش مادری در بسیاری از جوامع قابل‌توجه‌ترین نقش زن محسوب می‌شود. برای حل این مشکل تست‌های ناباروری متعدد و درمان‌های زیادی ارائه می‌شود که می‌تواند باعث افزایش اضطراب و کاهش اعتماد به نفس آن‌ها شود.

در ایران میزان شیوع ناباروری اولیه بالاتر از میانگین جهانی است و با ننگ ناباروری، ناتوانی در تولید مثل، تجربه‌ درمان ناموفق، عزت نفس پایین، اختلاف زناشویی، مراجعات مکرر به مراکز پزشکی، استفاده از داروهای متعدد و تجربه‌ عوارض آن‌ها، آزمایش‌های مکرر و هزینه‌های بالای درمان، همراه است. شروع درمان ناباروری اغلب برای زوج‌ها یک تصمیم دشوار است. چنین درمان‌هایی با چالش‌های جسمی، روانی و مالی مرتبط است و باعث از دست دادن اعتماد به نفس و در نتیجه عزت نفس پایین می‌شود. با توجه به موفقیت درمان ناباروری و اثربخشی لقاح آزمایشگاهی (IVF)، زوج‌های متعددی از آن استفاده می‌کنند. میزان موفقیت این روش حدود 25 تا 30 درصد تخمین زده می‌شود. انتظارات بالا در مورد نتایج درمان نیز می‌تواند سبب مشکلات عاطفی، اضطراب، کاهش رضایت از زندگی و عزت نفس شود. علاوه بر این، درمان استرس‌زا از طریق IVF نیز می‌تواند عزت نفس مادران را کاهش دهد.

با توجه به اینکه، هیچ مطالعه‌ای در داخل کشور و یا خارج از کشور بر روی تاثیر برنامه‌ آموزش آمادگی نقش مادری بر عزت نفس مادران تحت درمان IVF انجام نشده است، میترا زندی و همکارانش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جلسات آماده‌سازی برای نقش مادری را در پژوهشگاه رویان برگزار کردند و تاثیرات آن را بر عزت نفس زنان تحت درمان IVF مورد بررسی قرار دادند.

این مطالعه بر روی ۶۰ نفر از زنانی که در پژوهشگاه رویان تحت درمان با روش لقاح آزمایشگاهی یا IVF بودند، انجام شد. افراد به دو گروه شاهد و گروه مداخله تقسیم شدند. در ابتدای مطالعه از افراد هر دو گروه خواسته شد پرسشنامه‌ای را تکمیل کنند. سپس، برنامه‌ آماده‌سازی نقش مادری در چهار جلسه برای مادران گروه مداخله برگزار شد. بلافاصله پس از اتمام برنامه و یک ماه بعد از آن نیز هر دو گروه دوباره به پرسشنامه‌ها پاسخ دادند. پرسشنامه‌ها از طریق نرم‌افزار مورد بررسی آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد پرسشنامه‌های هر دو گروه که یک ماه پس از جلسات آماده‌سازی تکمیل شده بودند، تفاوت قابل توجهی با هم دارند و مشخص شد که انجام تمرین‌های برنامه‌ آماده‌سازی می‌تواند میزان عزت نفس را افزایش دهد.

نتایج این مطالعه که در فصل‌نامه‌ علمی پژوهشی «مراقبت مبتنی بر شواهد» دانشکده‌ پرستاری و مامایی مشهد منتشر شده است، نشان داد که اجرای چنین برنامه‌هایی به همراه سایر خدمات مراقبت‌های ناباروری می‌تواند به آمادگی برای پذیرفتن نقش مادری کمک کند.

به اعتقاد زندی و همکارانش، «پرستارانی که در مراکز درمان ناباروری خدمت می‌کنند می‌توانند تجربه‌ مثبتی از بارداری برای افراد ایجاد کنند و عزت نفس را در دوران بارداری از طریق تمرین مهارت‌های آموزشی و افزایش آگاهی مادران بهبود بخشند».

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۶۲۴۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان

وزیر نیرو با بیان اینکه برنامه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، افزود: تا نیمه اردیبهشت‌ماه با اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق تابستان خواهند رفت.

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر محرابیان در جریان بازدید از شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران گفت: با توجه به شروع فصل گرم سال در حال آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید برق پایدار و مطمئن در سراسر کشور هستیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته 180 پروژه در بخش‌های توسعه نیروگاه‌ها، افزایش و اصلاح شبکه و مدیریت مصرف برق برای تامین برق پایدار پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است، ادامه داد: در همین راستا از مهم‌ترین اقدامات صنعت برق آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در روزهای اوج مصرف تابستان است.

وزیر نیرو با تاکید بر اینکه شرکت تعمیرات نیروگاهی ایران نقش بسیار مهم و برجسته‌ای را برای تعمیرات، آماده‌سازی و ارتقای توان تولیدی نیروگاه‌های کشور بر عهده دارد، گفت: همکاران این مجموعه در طی چند ماه اخیر و حتی در ایام تعطیلات نوروز به صورت بی‌وقفه در تلاش بودند تا با آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور مردم دغدغه‌ای برای تامین برق تابستان امسال نداشته باشند.

محرابیان اضافه کرد: از جمله پروژه‌های مهم در حال اجرای این شرکت بازسازی کامل واحد یک 225 مگاواتی نیروگاه برقابی رودبار لرستان است. این واحد سال گذشته دچار مشکلات اساسی شده و نیاز به تعمیرات اساسی داشت. با توجه به اینکه تجربه انجام این پروژه در کشور وجود نداشت، برخی معتقد بودند که اجرای این طرح در داخل کشور امکان‌پذیر نیست و بایستی برای بازسازی آن از پیمانکاران و مشاوران خارجی استفاده کنیم.

وی افزود: براساس پیشنهادات پیش‌بینی شده بود که با توجه به هزینه تعمیرات و شیوه کار بایستی حداقل 1.5 سال این واحد را از مدار خارج کنیم. اما با اعتماد به متخصصان شرکت تعمیرات نیروگاهی و انجام این کار توسط این مجموعه، هم اکنون پروژه بازسازی واحد یک نیروگاه رودبار با حداقل زمان در حال انجام است.

وزیر نیرو تاکید کرد: همکاران شرکت به صورت سه شیفت مشغول به فعالیت هستند تا این واحد در موعد مقرر به مدار تولید بازگردد. خوشبختانه سد لرستان نیز در وضعیت آب‌گیری بسیار مناسبی است که با اتمام این پروژه بخشی از ظرفیت نیروگاه‌های برقابی کشور به کمک شبکه سراسری برق کشور خواهد آمد.

محرابیان با بیان اینکه تعمیرات اغلب نیروگاه‌های کشور به پایان رسیده است، گفت: در حال حاضر بیش از 90 درصد برنامه‌های این بخش محقق شده است و تا نیمه اردیبهشت‌ماه به اتمام فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش، تمامی نیروگاه‌های کشور با حداکثر ظرفیت به استقبال روزهای اوج مصرف برق امسال خواهند رفت. 

شرکت برق حرارتی پیشتاز حمایت از تولید بار اول در کشور

وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه شرکت مادرتخصصی برق حرارتی در حوزه تولید بار اول در کشور پیشتاز است، افزود: این شرکت توانسته است بیشترین حجم قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان را داشته باشد و با همکاری شرکت برق حرارتی و دانش‌بنیان‌ها قطعات بسیار خوبی در حوزه صنعت نیروگاهی برای اولین بار در کشور ساخته شده است.

وزیر نیرو با بیان اینکه بیش از 95 درصد تجهیزات و قطعات نیروگاه‌های حرارتی و برقابی ساخت داخل است، ادامه داد: در حوزه تجدیدپذیرها نیز در حال افزایش سهم ساخت داخل هستیم. واحدهای بسیار خوبی در کشور در حال توسعه است تا بتوانیم در حوزه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و به ویژه واحدهای خورشیدی به خودکفایی کاملی دست پیدا کنیم.

محرابیان با اشاره به اینکه صنعت نیروگاهی کشور بخش زیادی از حجم صادرات خدمات فنی و مهندسی را به خود اختصاص داده است، گفت: این بخش علاوه بر اینکه تاکنون نیروگاه‌های زیادی را در خارج از کشور احداث کرده است، در حوزه تعمیرات و بازسازی نیروگاه‌های موجود نیز مشغول به فعالیت است.

وی اظهار کرد: واحدهای نیروگاهی که عمدتا توسط شرکت‌های غربی و آمریکایی ساخته شده است هم اکنون توسط متخصصان ایرانی در حال تعمیرات، نوسازی و بازسازی هستند و وابستگی این کشورها به سمت صنعت برق کشور افزایش یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمرین مشترک ملی پوشان ووشو ایران با چینی‌ها در اردوی آماده‌سازی
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • دیر پدری و دیر مادری؛ خطر گسست نسلی!
  • دعوت از ۲۳ بازیکن به اردوی تیم والیبال زیر ۱۷ سال
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • اردوی آماده سازی تیم کشتی نونهالان استان در سرخس
  • مدافع رم سکته را رد کرد و به تمرینات برگشت
  • زاکانی: تمام مجورهای قطار ملی مترو از مراجع بین المللی اخذ شده است
  • ورود  ناپلی به بوشهر ممنوع شد
  • آماده‌سازی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری برق در تابستان