Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@03:56:05 GMT

راهکار‌های افزایش اعتماد به نفس

تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۲۱۷۷۸

راهکار‌های افزایش اعتماد به نفس

 عزت نفس پایین می‌تواند ریشه‌های عمیقی بر اساس تجربیات دردناک دوران کودکی داشته باشد که از جمله آن‌ها می‌توان به دوری طولانی وقت از پدر و مادر، بی توجهی و یا سوء استفاده‌های عاطفی، فیزیکی و جنسی اشاره کرد. در سنین بالاتر عزت نفس می‌تواند به وسیله بیماری، اتفاقات بد در زندگی مانند از دست داد شغل، طلاق، کمبود روابط عاطفی یا روابط عاطفی نامطلوب و عدم توانایی خویشتن‌داری به خطر بیوفتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مشکل خویشتن‌داری به خصوص در کسانی که قربانی سوء استفاده‌های عاطفی، فیزیکی و یا جنسی قرار می‌گیرند و نیز کسانی که قربانی جرایم در زمینه‌های فرهنگی، نژادپرستی، سکس و گرایش‌های جنسی هستند بیشتر دیده می‌شود.

عزت نفس و اعتماد به نفس پایین چه دلایلی دارد؟
رابطه بین عزت نفس پایین با اختلالات ذهنی بسیار پیچیده است. افرادی که دارای اعتماد به نفس پایین هستند دوست دارند دنیا را یک فضای متخاصم تصور کرده و خودشان را قربانیان این فضا ببینند. نتیجه این موضوع این است که آن‌ها نسبت به دفاع و ابراز کردن خودشان بی میل می‌شوند و تجربیات و فرصت‌ها را از دست می‌دهند و احساس می‌کنند نمی‌توانند شرایط را تغییر دهند. همه این‌ها باعث می‌شود تا این عزت نفس این افراد کاهش یابد و در منجلاب عجیبی گرفتار شوند.

اگر احساس می‌کنید عزت نفستان پایین است باید بدانید راهکار‌هایی وجود دارد که می‌توانید به کمک آن عزت نفستان را بهبود بخشید و از آن منجلاب نجات یابید.

راهکار‌های افزایش اعتماد به نفس
۱. دو لیست ایجاد کنید که شامل نقاط قوت و دستاورد‌هایتان است.
با توجه به این که افرادی که دارای عزت نفس پایین هستند چهارچوب منطقی ذهنی ندارند، سعی کنید دوستان و یا اطرافیانی پیدا کنید که حامی شما باشند و به شما در پر کردن این لیست کمک کنند. این لیست‌ها را در جای امن نگه دارید و هر روز صبح بخوانید.

۲. نسبت به خودتان مثبت اندیش باشید
به خودتان یادآوری کنید که با وجود مشکلاتی که دارید یک فرد بی نظیر، خاص و ارزشمند اید و لیاقت داشتن حس خوب نسبت به خودتان را دارا هستید. جدای از این‌ها شما دارای معجزه آگاهی هستید! آگاهی از جهان هستی. هرگونه ذهنیت منفی را از خود دور کنید. به خودتان نگویید من باخته ام! من هیچ وقت یک کار را درست انجام نمی‌دهم و یا هیچ کس مرا دوست ندارد! در یک جمله مثبت اندیش باشید.

۳. به بهداشت شخصیتان توجه خاصی داشته باشید
دوش بگیرید، موهایتان را شانه کنید، ناخن‌هایتان را مرتب کنید و ...

۴. لباس‌های تمیزی بپوشید که به شما حس خوبی می‌دهد
لباسهایتان باید متناسب باشد. ترجیحا یک پیراهن اتو شده بپوشید و نه یک تی‌شرت چروک و چماله و ...

۵. تغذیه مناسب داشته باشید و برنامه غذایی متعادلی برای خودتان ایجاد نمایید
زمانی را برای غذاپختن صرف کنید حتی اگر تنها هستید. تلویزیون را خاموش نمایید، میز را آماده کنید، چراغی روشن کنید و لحظه‌ها را برای خودتان جذاب نمایید.

۶. به طور منظم ورزش کنید
پیاده روی سریع حتی در روز‌های بارانی و یا سرد را فراموش نکنید. همچنین ورزش‌های سنگین‌تر را نیز سه بار در هفته از یاد نبرید (ورزش‌هایی که باعث می‌شود عرق کنید).

۷. خواب کافی را فراموش نکنید
حتما باید خواب کافی را در روز داشته باشید و این موضوع در عین سادگی تأثیر عجیبی بر میزان اعتماد به نفس شما دارد.

۸. استرستان را کاهش دهید
شما باید بتوانید میزان استرستان را کاهش دهید به عنوان مثال می‌توانید از ماساژ‌های منظم استفاده کنید. همچنین راهکار‌های کارآمد غلبه بر استرس را بدانید!

۹. زمان بیشتری را با کسانی بگذرانید که به شما نزدیک و عزیز هستند
پیشنهاد می‌شود دایره اجتماعی خود را با دوستیابی صحیح افزایش دهید. دانستن مراحل دوستیابی صحیح میتواند برای شما راهگشا باشد.

۱۰. مکان زندگی خود را تمیز، آرام و جذاب نگه دارید
به عنوان مثال هر زمانی که پنجره را تمیز می‌کنم و یا گیاهانم را آبیاری می‌کنم احساس بسیار بهتری دارم.

۱۱. کار‌هایی را انجام دهید که دوست دارید
روزانه حداقل یک کار را انجام دهید که از آن لذت می‌برید

۱۲. هنری باشید
فعالیت‌هایی مانند نقاشی، موسیقی، شعر و رقص باعث می‌شود شما بتوانید بهتر خودتان را نشان دهید، با دیگران بهتر ارتباط برقرار کنید و میزان اضطرابتان را کاهش دهید.

۱۳. چالشی را ایجاد کنید که می‌توانید واقع‌بینانه از پس آن بر بیایید
به عنوان مثال، به کلاس یوگا بروید، آواز را یاد بگیرید و یا یک مهمانی کوچک برای ناهار با دوستانتان برقرار نمایید.

۱۴. کار‌هایی را که برای مدت زمانی رها کرده بودید ادامه دهید
از جمله آن‌ها می‌توان به پر کردن یک کار، نقاشی مجددا آشپزخانه و یا تمیز کردن باغچه و ... اشاره کرد.

۱۵. با دیگران مهربان باشید و کار‌های خوب برایشان انجام دهید
به عنوان مثال با پستچی و یا مغازه داری که از آن خریدمی‌کنید مکالمه کنید، از همسایه‌تان برای صرف یکچایی دعوت کنید، به عیادت دوستتان که بیمار است بروید و یا در یک خیریه محلی شرکت کنید. لبخند زدن به افراد کلیدی است که باعث می‌شود دیگران نیز به شما لبخند هدیه دهند

به دوستان و خانواده خود بگویید که می‌خواهید وارد چه روندی در زندگی شخصی و کاریتان شوید و از آن‌ها کمک بگیرید. احتمالا آن‌ها نیز در بسیاری از مشکلات مانند شما هستند و شما می‌توانید به کمک یکدیگر موضوع مورد نظر را دنبال و حل و فصل نمایید. خجالت و یا کم حرفی را کنار بگذارید. بیشتر افراد به کمک نیاز دارند.

۱۶. از همنشینی با افرادی که با شما بد برخورد می‌کنند و یا حال شما را بد می‌کنند پرهیز کنید
این بدان معناست که باید اعتماد به نفس بیشتر داشته باشید. اگر در داشتن اعتماد به نفس مشکل دارید به یک متخصص برای درمان مراجعه کنید

در نهایت جمله معروف لائوتسه یادتان نرود که می‌گفت: سلامتی یک دارایی بزرگ است. قناعت یک گنج بزرگ است و اعتماد به نفس یک دوست بزرگ است.   منبع: مجله ستاره

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عزت نفس افزایش اعتماد به نفس کاهش استرس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۲۱۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟

تولید فرآیندی است که اگر چرخ آن به درستی بچرخد قلب اقتصاد هم مرتب خواهد تپید، تپشی که البته نیاز به خون‌رسانی به موقع دارد و اگر این خون رسانی به درستی انجام نشود آهسته آهسته چرخ تولید هم بی رمق خواهد شد بی رمقی که به شکل مستقیم به سفره مردم رخنه خواهد کرد.

نام‌گذاری امسال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردمی» و سال گذشته «مهار تورم، رشد تولید» خبر از میزان اهمیت تولید می‌دهد، تولیدی که البته کم هم با چالش مواجه نیست! در همین راستا ابراهیمی یکی از تولیدکنندگان کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: برای واحد تولیدی خود نیازمند تسهیلات بودم، اما شرایط دشواری که برای دریافت این تسهیلات وجود داشت سبب شد منصرف بشوم.

در ادامه هم دیگر مخاطب باشگاه خبرنگاران جوان جعفری گفت: شرایط برای دریافت تسهیلات برای بخش تولید گاهی بسیار دشوار است اگر در این شرایط تسهیلگری شود گره از کار بسیاری از تولیدکنندگان باز خواهد شد.

اعتبارات بانکی به سمت تولید هدایت شود

هدایت اصولی تسهیلات به‌سمت تولید به‌عبارتی یکی از ارکان مهم خون رسانی به قلب تپنده اقتصاد است که اگر به درستی رخ ندهد سرعت چرخ تولید کاهش پیدا خواهد کرد. نکته‌ای که رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ۵ اردیبهشت در دیدار با کارگران با اشاره به آن فرمودند: اعتبارات بانکی هم هدایت بشود به سمت تولید. امروز البته این جور نیست. باید بیشتر اعتبارات بانکی، تسهیلات بانکی به سمت تولید هدایت بشود که این را مسئولین بانکی باید به آن توجّه کنند.

اما چرا گاهی تسهیلات به سمت تولید هدایت نمی‌شود؟ در همین راستا سیاوش غیبی‌پور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بنگاه‌داری بانک‌ها سبب می‌شود منابع به سمت سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال نرود و علاوه بر شکل گیری ناترازی حتی می‌تواند آن را تشدید کند؛ ناترازی شبکه بانکی که می‌تواند قلب اقتصاد و تولید کشور را دچار مشکل کند.

همچنین در ادامه حجت‌الله فرزانی کارشناس امور بانکی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان می‌گوید: در رابطه با هدایت اعتبار به سمت تولید باید اشاره کرد که با توجه به این که سال گذشته توسط بانک مرکزی سیاست انقباضی پیش گرفته شد همین مسئله باعث شد کمی توان تسهیلات دهی بانک‌ها کاهش پیدا کند. توان تسهیلات دهی با توجه به افزایش میانگین سپرده قانونی بانک‌ها آن هم به میزان ۳ درصد طبیعی بود که حدود ۲۰ درصد کاهش پیدا کند و این موضوع سبب می‌شود یک سری از صنایع از روند تسهیلات جا بمانند و یا این که بانک‌ها تسهیلات بیشتری به بخش اقتصادی که اطمینان خاطر مطلوب‌تری نسبت به باز پرداخت دارند دهند.

بنگاهداری بانک‌ها چالشی مقابل هدایت تسهیلات به سمت تولید

این کارشناس امور بانکی همچنین گفت: موضوع دیگر بحث بنگاهداری است زمانی که بخشی از منابع بانک‌ها منجمد و در بنگاهداری خلاصه شده است در حالی که یکی از رسالت‌های آن رفع نیاز خانوار و تامین تسهیلات مورد نیاز آنها و بخش تولید است به تبع منابع به بخش دیگر تخصیص داده می‌شود و منابع بانک محدود می‌شود. منابع محدود شده بانک‌ها که می‌توانست به تولید و سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی تخصیص داده شود، اما به سوی دیگر می‌رود که این اقدام به بخش‌های تولیدی آسیب خواهد زد. بخش‌های تولیدی که میزان تسهیلات دریافتی آنها متناسب با رشد تورم نخواهد بود لذا توان واحد‌های تولیدی کاهش پیدا می‌کند. واحد‌های تولیدی به سبب این که سرمایه در گردش کوچک تری توانستند دریافت کنند و تامین بر اساس ظرفیت عملی آنها کافی نیست به ناچار ظرفیت تولید کاهش پیدا می‌کند و اگر به شکل کلی نگاه کرد در مجموع این فرآیند باطل به کل اقتصاد کشور آسیب خواهد زد.

فرزانی همچنین بیان کرد: موضوع دیگر این که حدود ۸ بانک بزرگ ما نزدیک ۳۰ درصد مطالبات از دولت‌ها دارند منابعی که اگر بازگردد می‌تواند به سمت تولید البته با نظارت هدایت شود.

راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید 

او در رابطه با راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید هم می‌گوید: لازم است که جدای از بحث‌های حمایتی، بانک‌ها بتوانند از بازگشت منابع خود به نوعی اطمینان خاطر مناسبی کسب کنند که این به اعتبارسنجی اصولی و با دقت لازم بازمی‌گردد. همچنین اکنون ابزار درستی برای نظارت بر مصرف تسهیلات در اختیار بانک‌ها نیست و این ضعف سبب چالش‌هایی در هدایت تسهیلات به سمت تولید شده است که می طلبد بانک مرکزی در این مسیر اقدامات لازم برای نظارت بر مصرف تسهیلات ایجاد کند.

فرزانی همچنین در ادامه اظهار کرد: موضوع دیگر که بانک مرکزی و وزارت صمت به جد به دنبال آن هستند بحث تأمین مالی زنجیره تأمین (Supply Chain Finance) است که این مسیر به تسریع و تسهیل فرآیند تأمین مالی سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی بسیار کمک خواهد کرد و کاهش انحراف منابع و افزایش کارایی تخصیص منابع مالی را به همراه دارد که توجه و پرداختن بیشتر به این مسیر هم می‌تواند در هدایت تسهیلات به سمت تولید موثر واقع شود.

سهم تزریق تسهیلات به بخش تولید که بنابر آخرین آمار بانک مرکزی، سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخش‌های اقتصادی طی ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ مبلغ ۳۵۲۴۴.۶ هزار میلیارد ریال معادل ۷۶.۴ درصد کل تسهیلات پرداختی به صاحبان کسب و کار است.

همچنین سهم تسهیلات پرداختی بابت تأمین سرمایه در گردش بخش صنعت و معدن در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ معادل ۱۳۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریال بوده است که حاکی از تخصیص ۳۹.۰ درصد از منابع تخصیص یافته به سرمایه درگردش کلیه بخش‌های اقتصادی (مبلغ ۳۵۲۴۴.۶ هزار میلیارد ریال) است و از ۱۶۷۴۳.۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداختی در بخش صنعت و معدن معادل ۸۲.۰ درصد آن (مبلغ ۱۳۷۲۸.۸ هزار میلیارد ریال) در تأمین سرمایه در گردش پرداخت شده است.

در نهایت، هدایت اعتبارات بانکی به سمت تولید مطالبه مقام معظم رهبری است که می‌طلبد بانک‌ مرکزی و دیگر دستگاه‌های مربوطه در این مسیر گام جدی بردارند هدایت منابعی که اگر به‌درستی رخ دهد می‌تواند به پایداری شاخص‌های کلان اقتصادی کمک مناسبی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • کسانی که اعتمادبه‌نفس آن‌ها نمایشی است، این رفتارها را دارند
  • اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
  • راهکار‌های هدایت منابع تسهیلات به سمت تولید چیست؟
  • درخشش آردا گولر مقابل دیدگان کارلو آنچلوتی / عکس
  • شروین بزرگ: کم بازی کردم اما جواب اعتماد حسینی را دادم
  • اعتماد بارسا به ستاره‌اش: دستمزد ۱۲ میلیونی در راه است
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟