Web Analytics Made Easy - Statcounter

فائزه طالبی در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به نیازهای متعدد روح انسان اظهار داشت: آدمی دارای دو بعد جسد روح یا روان است و همانطور که بعد جسم و نیازهایش مهم است، بعد روان و نیازهایش نیز دارای اهمیت است؛ نیازهای روان دارای ابعادی غیر مادی است نیاز به خود ارزشمندی، محبت به دیگران، کمک به دیگران و آرامش از جمله نیازهای بعد روان انسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از موضوعاتی که در دهه اخیر در جامعه و روانشناسان بسیار مهم شده است موضوع شادکامی است؛ شادکامی یعنی تجربه لذت رضایت و به‌زیستن همراه با این حس که زندگی خوب، پر معنا و ارزشمند است.

این کارشناس ارشد روانشناسی عمومی با بیان اینکه رشد نگرش مثبت نگری و شادکامی در جامعه ایرانی به ویژه جوانان باعث افزایش شادابی اجتماعی، رضایت از زندگی، بهزیستی روانشناختی، رضایت شغلی و توسعه سرمایه اجتماعی شود، ابراز داشت: یکی از کارهایی که باعث افزایش شادکامی افراد می‌شود این است که افراد به خاطر تمام داشته‌هایشان از خدا قدردانی کنند؛ ما آن تشکر و قدردانی را از طریق نماز، عبادت و روزه داری انجام می‌دهیم در نتیجه روزه داری باعث شادکامی، احساس رضایت درونی و رضایت از زندگی نیز می‌شود.

پیش قدم شدن در کمک به اطرافیان باعث افزایش شادکامی می‌شود

وی بیان داشت: از جمله کارهای دیگری که باعث افزایش شادکامی می‌شود، پیش قدم شدن در کمک به اطرافیان است؛ همان اعمالی که دین اسلام آن را بسیار توصیه کرده و ما بیش‌تر در ماه رمضان آن را انجام می‌دهیم.

طالبی با اشاره به اینکه اگر ما در ماه رمضان همان اعمالی را انجام دهیم که دین اسلام آن را توصیه کرده است در نتیجه باعث افزایش سلامت روانی جامعه خواهیم شد، تصریح کرد: روزه داری باعث افزایش عزت نفس، مدیریت غرایز، افزایش اراده و بهداشت روانی نیز می‌شود.

خود ارزشمندی اثر برجسته روانی روزه داری

وی اضافه کرد: یکی از نتایج روانی روزه داری را می‌توان افزایش عزت نفس اعتماد به نفس بر شما عزت نفس یعنی پذیرش خود و خود ارزشمندی است که شخص نسبت به خویشتن احساس می‌کند؛ علت افزایش اعتماد به نفس را می‌توان به خاطر وجوه مختلف روزه داری بدانیم روزه داری به معنای پرهیز از خوردن آشامیدن و همچنین تمام محرماتی مانند تهمت، دروغگویی، آلودگی نگاه است که خود از جمله علل‌های گسترش و شیوع اختلال‌های روانی است؛ لذا فرد در این ماه تشویق می‌شود که از لحاظ جسمی و روانی موقعیت‌های سختی مانند تشنگی و گرسنگی را تجربه کند که باعث افزایش احساس تسلط فرد بر خودش و افزایش خویشتن داری و اراده می‌شود.

وی اشاره به دیگر ابعاد روزه‌داری داشت و افزود: با توجه به روایت و آموزه‌های دینی ما در زمینه ارتباط بین فردی بخشش و اطعام نیازمندان است که باعث افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس فرد نیز می‌شود که این افزایش عزت نفس باعث کاهش اختلال‌هایی چون افسردگی، فوبیا، اضطراب، افکارهای پارانویید (توهمی) و خصومت خواهد شد.

کاهش خودکشی در ماه مبارک رمضان

این کارشناس ارشد روانشناسی عمومی به کاهش خودکشی به عنوان یکی از آثار روزه داری اشاره‌ای داشت و گفت: هنگامی که افراد به دیگران کمک می‌کنند و نیازهای مادی آن‌ها را برطرف می‌سازند، نیاز روانی خود یعنی محبت و کمک به دیگران را نیز برطرف می‌سازند و نیازهای بعد روان انسان همچون نیاز به محبت و کمک به دیگران تأمین گردد جامعه‌ای سالم‌تر و شادتر را شاهد خواهیم بود.

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا آموزه های دینی خودکشی دروغگویی روانشناسی ماه رمضان سهام عدالت بودجه 99 ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی باعث افزایش روزه داری عزت نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۳۲۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون

ایتنا - مدت‌هاست که مشخص شده است که قرار گرفتن در معرض آفت‌کش‌های کشاورزی می‌تواند تا حد زیادی احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را افزایش دهد.
تحقیقات جدید ژنتیکی، اکنون افرادی را که ممکن است آسیب‌پذیرتر باشند را نشان می‌دهد. تیمی در دانشگاه کالیفرنیا، اطلاعات ژنتیکی 800 بیمار پارکینسونی را که در مرکز کشاورزی آن ایالت، زندگی و کار می‌کنند، بررسی کردند.

محققان در انتشار خبری خاطرنشان کردند که بسیاری از این افراد حداقل یک دهه قبل از ابتلا به این بیماری در معرض 10 آفت کش مورد استفاده در محصولات پنبه قرار داشتند و برخی از بیماران تا سال 1974 در معرض این بیماری قرار داشتند.

آن‌ها انواع ژن‌های مرتبط با لیزوزوم‌ها، بخش‌هایی از سلول‌ها که ضایعات سلولی را تجزیه می‌کنند، تقویت کردند. گروهی به سرپرستی دکتر برنت فوگل، استاد نورولوژی و ژنتیک انسانی توضیح دادند که اختلال در عملکرد لیزوزومی مدت‌هاست با پیدایش پارکینسون مرتبط است. این مطالعه نشان داد که انواع فرآیندهای لیزوزومی در بیمارانی که مدت طولانی در معرض آفت‌کش‌ها قرار داشتند "غنی" شد.

این یافته‌ها در 25 آوریل در مجله NPJ Parkinson’s Disease منتشر شد.

به نظر می‌رسد که این گونه‌های ژنی با عملکرد مناسب پروتئین تداخل داشته باشند. به گفته محققان، این نشان می‌دهد که دفع نابهنجار متابولیت‌ها در سلول می‌تواند یکی از دلایل زمینه‌ای پارکینسون باشد که در کنار قرار گرفتن در معرض مزمن با آفت‌کش‌ها رخ می‌دهد.

 
همانطور که ترکیبات سمی - از جمله پروتئینی به نام آلفا سینوکلئین، که مدت‌هاست با پارکینسون مرتبط است - در سلول‌های مغز ساخته می‌شوند و می‌توانند اجسام لویی در بافت‌ها را تشکیل دهند. محققان خاطرنشان کردند که تجمع اجسام لوی یکی از مشخصه‌های پارکینسون در مغز است.

فوگل گفت:« این مطالعه از این فرضیه حمایت می‌کند که استعداد ژنتیکی ناشی از تغییرات جزئی در ژن‌هایی است که با عملکرد لیزوزومی مرتبط هستند. به صورت روزانه، این گونه‌ها تاثیر زیادی ندارند. اما تحت استرس مناسب، مانند قرار گرفتن در معرض برخی آفت‌کش‌ها، ممکن است از بین بروند و به مرور زمان منجر به توسعه بیماری پارکینسون شود که به آن تعامل ژن-محیط می‌گویند.»

آیا می‌تواند گونه‌های ژنی دیگری وجود داشته باشد که افراد را مستعد خطر کند و در مسیرهای عصبی دیگر عمل کند؟ دکتر کیمبرلی پاول، سرپرست تیم تحقیق، گفت که این بسیار ممکن است. پاول، استادیار عصب شناسی در UCLA گفت: «این بیماران به نوعی مستعد بودند و اگر بتوانیم بفهمیم که چرا آنها مستعد هستند، شاید بتوانیم در این مسیرها عمل کنیم.»

فوگل گفت: «داده‌هایی برای بسیاری از اختلالات رایج وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیرات محیطی بر توسعه این بیماری‌ها تأثیر می‌گذارد، اما ما هنوز راه خوبی برای اندازه‌گیری این تأثیر یا تعیین اینکه چه کسی به‌طور خاص در معرض خطر است، نداریم. این یک گام رو به جلو در این مسیر است.»

دیگر خبرها

  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟
  • افزایش ۴۰ درصدی تعرفه روانشناسی پاسخگو نیست/شرکت های بیمه‌ای به بحث پوشش خدمات روانشناسی ورود کنند
  • قرآن آموزان و روزه اولی‌های استان بوشهر تجلیل شدند
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • ویدیو/ ۵۰ هزار خودکشی در یک سال!
  • (ویدئو) تصاویری عجیب از نجات افراد در حال خودکشی
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند