Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@07:39:18 GMT

راه های افزایش اعتماد و عزت نفس درکودکان

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۴۳۸۰

راه های افزایش اعتماد و عزت نفس درکودکان

متخصص گفتار درمانی با اشاره به اینکه دلایل بسیاری در خجالتی شدن کودک دخیل است، گفت: با برخی اقدامات سطحی که توسط خانواده باید انجام شود می توان اعتماد به نفس کودک را بالا برد و یا می توان کاری کرد که خجالتی بودن تا بزرگسالی با فرد همراه باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ معصومه طاهری متخصص گفتاردرمانی در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به اینکه چرا برخی کودکان خجالتی بار می آیند، اظهار داشت: یکی از دلایل می تواند حمایت بیش از حد والدین از کودک باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حمایت بیش از حد والدین ازکودک
وی ادامه داد: حمایت بیش از حد والدین از کودک حتی در مقابل اشتباهات سبب وابستگی کودک به والدین می شود و کودک احساس امنیت نمی کند و این وابستگی سبب خجالتی شدن کودک شده و واینکه به راحتی ازوالدین جدا نمی شود تا وارد اجتماع شود.
این متخصص گفتار درمانی بیان داشت: اگر این حمایت به اندازه باشدکودک احساس امنیت می کند و بین کودک و والدین یک رابطی عاطفی پیش می آید.
وی تصریح کرد: این خجالتی بودن کودک می تواند میراث خانوادگی باشد اگر والدین خجالتی وکمرو باشند ممکن است کودک هم به همین صورت بار بیایید چون هرکاری که می خواهد انجام دهد یا در فعالیتی شرکت کند والدین مانع آن می شوند.
طاهری ابراز داشت: پس بهترین راه این است که والدین چه درکودکی وچه در بزرگسالی فرزندان خود را تاییدکنند و اجازه دهند تا در فعالیت های اجتماعی مثبت شرکت کنند حتی تا جایی که مقدور است والدین با فرزندان همراهی کنند و اگر در کلاسی یا فعالیتی شرکت می کنند پیگیر آن فعالیت ونتیجه آن باشند.
کمبود های عاطفی فرزندان
وی در ادامه با اشاره به کمبودهای عاطفی ومحبت کردن به فرزندان از سوی والدین، گفت: کمبود محبت و رفتارهای نادرست والدین سبب کاهش عزت نفس کودک می شود، بهتر این است که والدین به اندازه کافی به کودک یا فرزند خود محبت کنند.
این متخصص گفتار درمانی در ادامه با اشاره به احساس متفاوت بودن منفی ، افزود: زمانی که کودک به اندازه کافی توسط والدین و خانواده از نظر روحی تایید نشده و همیشه خانواده به اشتباهات کودک توجه کرده اند،کودک فکر می کند با بقیه کودکان فرق دارد و این عامل حتی تا بزرگسالی نیز ادامه دارد و سبب کاهش عزت نفس فرد می شود.
وی اضافه کرد: پس بهترین راه این است که والدین همیشه به اشتباهات فرزندان خود توجه نکنندگاهی اوقات نیازاست ازکنار اشتباهات کوچک براحتی گذشت و به نکات مثبت کودک یا فرزندشان توجه کنند مثلاتوجه به نقاشی کودک، شعرخواندن و یا کمک کردن درکارهای منزل .
سرکوب کودکان از سوی اطرافیان
طاهری در ادامه با اشاره به سرکوب کودک از طرف اطرافیان ، خاطرنشان کرد:زمانی که والدین و سایر افراد خانواده کودک را مدام بخاطر انجام اشتباهاتش مثلا درس نخواندن سرزنش کنند کودک تمایل به حضور در جمع را ندارد و این امر شدیدا روی کاهش عزت نفس و اعتماد بنفس کودک تاثیر دارد.
وی ادامه داد: در این خصوص اگرکودک اشتباهی مرتکب می شود بهتر است در تنهایی با کودک یا نوجوان صحبت کنید نه در جمع و حضور بقیه خانواده تاکودک احساس سرخوردگی نکند.
ترس از شکست و انتظار بیش از حد
این متخصص گفتار درمانی در ادامه با اشاره به مسئله ترس از شکست ، گفت: زمانی که والدین انتظار بیش از حد ازکودک داشته باشند و طوری درخانه و در فامیل رفتار کنندکه شخصیت کودک وابسته به موفقیت و پیروزی در فلان امتحان یا فلان فعالیت باشد و مدام به فرزندشان در این مورد استرس وارد کنند این امر باعث می شود احساسات منفی مثل استرس و نگرانی درکودک شکل گیرد.
وی خاطرنشان کرد: در این گونه موارد بهتر است درمورد هر نتیجه ای به صورت منطقی برخورد کنید نه احساسی؛ خود این مساله سبب آرامش روحی کودک و قبولی در امتحان و یا فعالیت مدنظر می شود.
طاهری عنوان کرد: کمال گرایی و انتظار بیش از حد والدین باعث می شودکودک نیز اینگونه بار بیایید که همیشه باید در امتحانات موفق و نفر اول شود حتی اگر نفر دوم شد آن را قبول ندارد و این مساله در بزرگسالی نیز آسیب زا خواهد بود چون فرد هیچگاه خود را قبول ندارد و همیشه می خواهد بهترین باشد و این حس رقابت مانع شاد بودن وآرامش او در بزرگسالی می شود.
ترس از قضاوت مردم مانع پیشرفت
وی در ادامه با اشاره به ترس از قضاوت مردم ، گفت: زمانی که قضاوت دیگران برای والدین اهمیت داشته باشد این مساله برای کودک و نوجوان نیزدارای اهمیت می شود و همیشه قبل از انجام هرکاری به فکر نظر و قضاوت دیگران هستند و این مساله باعث می شود خوب تصمیم نگیرد و بخاطردیگران خیلی از موقعیت های پیشرفت را ازدست بدهد.
این متخصص گفتار درمانی افزود: سعی کنیم هیچوقت به کودک برچسب نزنید و او را با کودکان دیگر مقایسه نکنید هرکودکی نقاط قوت و نقاط ضعف دارد. سعی کنیدکودک راهمیشه با نقاط قوت و مثبت خود تشویق کنید و هیچ گاه به او برچسب نزنید.
وی بیان داشت: برخی از این کودکان که دچار مشکل خجالتی می شوند مشکل خود را تا بزرگسالی همراه دارند و یکی از معظلات جدی برای آنها در اجتماع می باشد.
رفع موانع خجالتی در بزرگسالی
طاهری با اشاره به موانع رفع خجالت در بزرگسالی، گفت: اگر کسی خجالتی است آن را به زبان نیاورد و سعی کند در مقابل آئینه تمرین کند تا در دفعات بعدی به راحتی بتواند صحبت کند.
وی عنوان داشت: سعی کنید با دیگران همیشه با اخلاق خوب برخورد کنید تا یک رابطه دوستانه بین شما و دیگران شکل بگیرد که در این صورت کمتر احساس خجالت و ناراحتی خواهید کرد.
این متخصص گفتار درمانی با اشاره به اینکه باید نقاط قوت خود را بشناسیم و آن را قوی تر کنیم، گفت: دوست خود را به خوبی انتخاب کنید تا در پیشبرد اهداف و رفع موانع به شما کمک کند به عنوان مثال در جمعی که خجالت می کشد برود با دوست خود حاضر شود.
وی اضافه کرد: فرد خجالتی باید به یاد داشته باشد که لحظه بدداشتن به معنای آن نیست که تمام لحظات و کل روز بد است پس براحتی ازکنار برخی لحظات بد بگذرید.
طاهری اظهار داشت: افراد خجالتی لیستی از ترس های خود تهیه کنند و به مرور با آنها روبرو شوند چرا که وقتی یک به یک بر ترس ها غلبه کنند احساس موفقیت وپیروزی به آنها دست می دهد و براحتی می توانند به بقیه اهداف زندگی خود فکرکنید.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: متخصص گفتار درمانی ادامه با اشاره بیش از حد والدین عزت نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند

براساس نظرسنجی یک مرکز تحقیقات آمریکایی، بیشتر آمریکایی‌ها به نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعتماد ندارند.

به گزارش ایسنا مرکز تحقیقات آمریکایی «پیو» یک نظرسنجی با مشارکت ۳۶۰۰ آمریکایی در دوره بین یک آوریل تا هفت آوریل انجام داد که نشان داد ۵۳ درصد آمریکایی‌ها اعتماد زیادی به توانایی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای اتخاذ اقدام درست درباره امور جهانی ندارند یا اعتمادشان را به وی در این خصوص از دست داده‌اند. از این بین ۲۵ درصد به هیچ وجه به نتانیاهو اعتماد ندارند.

طبق گزارش معا، به گفته این مرکز، تعداد آمریکایی‌هایی که به نتانیاهو اعتماد ندارند از سال ۲۰۲۳ تاکنون ۱۱ درصد افزایش یافته است و این شامل افزایش هشت درصد افرادی است که اصلا به نتانیاهو اعتماد ندارند. در حالی که حدود یک چهارم آمریکایی‌ها (۲۶درصد) در سال ۲۰۲۳ گفتند که هرگز چیزی درباره او نشنیده‌اند، این رقم در سال جاری ۱۵درصد بود.

از زمان جنگ غزه، رژیم صهیونیستی مرتکب کشتارهای زیادی در حق ملت فلسطین شده است طوری که این رژیم برای نخستین بار در مقابل دیوان بین‌المللی دادگستری به جرم نسل کشی در غزه قرار گرفت.

کشتارهای غزه و موضوع اسرای صهیونیستی که توسط جنبش حماس در غزه اسیر شده‌اند، موجب انتقادات داخلی و خارجی زیادی از نتانیاهو شده است. نتانیاهو با وجود اینکه به هیچ کدام از اهدافش در جنگ غزه نرسیده است همچنان به این جنگ ادامه می‌دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گلایه والدین از افزایش سرسام آور شهریه مدارس غیرانتفاعی در رشت
  • چرا کودکان فرانسوی به خوش رفتار و مؤدب بودن مشهورند؟
  • کرسی جامعه اهل سنت در مجلس خبرگان رهبری افزایش پیدا کرد
  • راهکارهای جایگزین تنبیه بدنی در کودکان
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ کودک آزاری مدرن: تلقین حس ناکافی بودن!
  • سندروم استکهلم در مدارس ابتدایی/ فرزندتان را به ربات آزمون دهنده تبدیل نکنید!
  • درخواست مکرون برای افزایش نظارت بر کودکان در شبکه‌های اجتماعی
  • اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن