Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان- عزت نفس بالا با رفتار‌های اجتماعی مانند سخاوت، همدلی، انعطاف پذیری و روابط خانوادگی حمایتی همراه است و با داشتن دیدی مثبت نسبت به خود و توانایی‌های بالقوه خود بر فرآیند تصمیم گیری افراد تاثیر می‌گذارد.

مطالعه‌ روی دانشجویانی که عزت نفس بالاتر و روابط محبت آمیز بیشتری با خانواده هایشان داشتند، نشان داد که در مدرسه موفق‌تر بودند و بهتر با زندگی در محیط جدید سازگار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عزت نفس تنها یکی از انگیزه‌های اساسی انسان در سلسله مراتب نیاز‌ها نیست که توسط روانشناس معروف آبراهام مزلو توضیح داده شده، بلکه یک نیاز فطری در درون هر انسانی است برای به دست آوردن قدردانی دیگران که همراه با عزت نفس درونی است و منجر به خودشکوفایی می‌شود.

با این حال، عواملی که می‌توانند بر عزت نفس تاثیر بگذارند، از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند. از جمله سن، بیماری، توانایی‌های جسمی و وضعیت اجتماعی-اقتصادی؛ اما دیوید ساسمن، روانشناس بالینی و سلامت روان، تجربیات زندگی را مهم‌ترین عامل می‌داند.

ساسمن گفت: تجارب ما اغلب مبنایی برای عزت نفس کلی ما هستند. کسانی که به طور مداوم ارزیابی‌های بیش از حد و انتقادات منفی از طرف خانواده و دوستان دریافت می‌کنند، نسبت به کسانی که ارزیابی‌های مثبت بدون قید و شرط دریافت می‌کنند، بیشتر احتمال دارد که عزت نفس پایینی داشته باشند.

بارزترین علائم

یکی از رایج‌ترین علائم اعتماد به نفس پایین در افراد، احساس از دست دادن کنترل و تسلط بر زندگی خود یا اتفاقاتی است که برایشان رخ می‌دهد؛ به حدی که قادر به ایجاد هیچ تغییری در زندگی خود نیستند.

از سوی دیگر، پس از تصمیم گیری، از ترس این که تصمیم اشتباهی گرفته اند، غرق در اضطراب و تردید می‌شوند و نظرات خود را تا حدی زیر سوال می‌برند که به جای پایبندی به انتخاب‌های خود، به آنچه دیگران فکر می‌کنند، رضایت می‌دهند.

مطالعه‌ای که در مجله تجربی روانشناسی اجتماعی منتشر شد، نشان داد که عزت نفس پایین مستقیماً با ناتوانی در پذیرش یا بهره مندی از تعریف و تمجید‌های دیگران مرتبط است؛ زیرا آن‌ها به دلیل تمرکز بیش از حد بر معایب خود به جای نقاط قوت، نظر مثبتی نسبت به خود ندارند.

یکی دیگر از علائم رایج عزت نفس پایین، این است که مردم را با هزینه شخصی خود راضی نگه می‌دارند تا توجه خارجی را به خود جلب کنند. این اغلب شامل نادیده گرفتن نیاز‌های خود، بله گفتن به چیز‌هایی است که ممکن است مایل به انجام آن نباشند و احساس گناه در مورد نه گفتن می‌شود.

تکنیک‌های عزت نفس

به گفته دیوید ساسمن، بهبود عزت نفس مستلزم تمرین راهبرد‌هایی است که به افراد کمک می‌کنند عزت نفس خود را بالا ببرند که مهمترین آن‌ها عبارتند از:

برای دستاورد‌ها به خود پاداش بدهید. خودبخششی برای اشتباهات. خود را با تمام عیب‌ها و کاستی‌ها بپذیرید. خودتان را به عنوان یک دوست در نظر بگیرید. صحبت‌های درونی منفی را تغییر دهید. تعارف را بپذیرید. از یک وبلاگ سپاسگزاری برای مستند کردن چیز‌های مثبت استفاده کنید. برای شروع تغییرات کوچک برنامه ریزی کنید. در نهایت از دیگران حمایت و کمک بگیرید. ممکن است زمان زیادی طول بکشد تا آن چه قبلا ذکر شد، نتیجه داده و بر بهبود کیفیت رابطه انسان با خود تاثیر بگذارد.

منبع: اسکای نیوز

بیشتر بخوانید

عوارض اختلال «اضطراب جدایی» در کودکان

تاثیر یکی از دارو‌های ضد افسردگی برای نجات جان بیماران کرونایی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلامت روان عزت نفس بالا عزت نفس پایین عزت نفس پایین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۴۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی

آفتاب‌‌نیوز :

مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا گفت: سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف‌های فراوانی است که به نظر می‌رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال «حشاشین» (The Assassins)، در رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.

همچنین در این زمینه امید علی مسعودی؛ عضو شورای سواد فضای مجازی ساترا درباره این سریال و لزوم حذفش از پلتفرم‌ها می‌گوید: «پخش سریال حشاشین محصول شبکه تلویزیونی مصر از ماه مبارک رمضان از این شبکه و پلتفرم‌های نمایش خانگی در ایران و کشور‌های عرب زبان آغاز شد و همچنان این سریال در حال کسب مخاطب بیشتر از طریق سکو‌های نمایش خانگی است. سریال حشاشین با بودجه‌ای ۱۲ میلیون دلاری ساخته شده و یکی از پرخرج‌ترین سریال‌های تاریخ کشور‌های عرب زبان به شمار می‌رود. این سریال دست روی کاراکتری گذاشته که تاریخ درباره آن روایات متعددی را مطرح کرده و تاکنون دستمایه ساخت بازی‌های ویدیویی مشهوری با نام «اساسینز کرید» (فرقه آدمکشی) و تولید فیلم و سریالی به همین نام بر اساس این بازی و حتی نوشته شدن یک سری رمان و کمیک بوک (داستان مصور) از روی آن بوده است.» وی در ادامه یادآور می‌شود: «نوجوانان جهان با دنیای دروغینی که کمپانی فرانسوی بازیسازی یوبیسافت از جهان حشاشین ساخته آشنایی دارند و متاسفانه فریب قصه‌های دروغ این بازی و مشتقات آن (کتاب‌ها و سریال و…) را خورده‌اند. پیش از این بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای اقدام شایسته‌ای در برابر دروغ‌هایی که در این فرنچایز بازی ویدیویی مطرح شده انجام نداده بود و حالا با تولید و انتشار سریال مذکور از شبکه نمایش خانگی ساترا نیز در معرض آزمونی تازه قرار گرفته است.

برجسته کردن فرقه‌ها از پروژه‌های مهم صهیونیسم جهانی به شمار می‌رود و تصور می‌شود که تولید و پخش چنین سریال پر هزینه‌ای نیز با همین سیاست‌ها همسو باشد. این سریال با پخش در ایام ماه مبارک رمضان که ماه همدلی مسلمانان است، سعی کرد تا اختلافات مذهبی مسلمانان را به تبلور بکشد. یکی از اهداف سریال حشاشین این بود که ترور و سرآغاز ترور را به اسلام و به خصوص به شیعه‌ها ربط دهد. شاهد این نظریه آن است که در این سریال تاکید میشود که تروریست از جهان عرب متولد نشده است بلکه شهر‌های ری، قم و اصفهان را منشاء تروریست معرفی میکند.»

همچنین مسعودی در بخش دیگر صحبت هایش تصریح می‌کند: «تولید و انتشار این سریال که از نظر تاریخی محلی از اعراب ندارد و اشکالات ریز و درشتی به فیلنامه آن وارد است در پلتفرم‌های نمایش خانگی ایرانی همراه با انتشار در پلتفرم‌های عرب زبان، این ضرورت را بیشتر از گذشته مطرح کرد که لازم است انتشار تمام سریال‌های خارجی نیز همچون سریال‌های داخلی ناچار به اخذ مجوز از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی (ساترا) شود.

حالا که شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال تدوین آیین نامه محتوایی شبکه نمایش خانگی است پیشنهاد میکنم در این آیین نامه انتشار سریال‌های خارجی نیز مشمول ممیزی پیشینی شود، چون زمانی که سریالی خارجی از شبکه نمایش خانگی پخش میشود، قطعا حتی اگر بعدا از شبکه نمایش خانگی حذف شود، دیگر این حذف کارایی لازم را نخواهد داشت، ضمنا توجه به این نکته ضروری است که پیشگیری بهتر از درمان است و چنانچه سریال‌های خارجی قبل از پخش ممیزی شوند، این امر آسیب کمتری برای خانواده‌های ایرانی خواهد داشت.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • دلایل حذف یک سریال از پلتفرم‌های ایرانی
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • همه‌چیز درباره سردردهای بعد از ورزش؛ چگونه درمانش کنیم؟
  • این سردردها نشانه چیست؟
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال آینده
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند